Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Několik minut po půl čtvrté byla vyslána profesionální jednotka z Valašského Meziříčí do Bystřičky na Vsetínsku, kde řidička sjela z cesty a narazila do stromu.

V době příjezdu hasičů byla žena již z vozidla venku. Do péče si ji převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči u auta provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. K úniku provozních kapalin nedošlo. Dále hasiči vylovili díly z vozidla, které spadly do řeky, nacházející se v těsné blízkosti havárie. Poté místo nehody předali Policii ČR.

Nehoda dvou osobních aut v křižovatce v Uherském Brodě zkomplikovala dopolední provoz. Na místo byli vysláni místní profesionální hasiči. Ti u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie.

Po nárazu došlo k většímu úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Jakmile to situace dovolila, odtáhli hasiči obě vozidla na okraj silnice, aby nebránila v provozu. Na závěr uklidili vozovku od střepů a úlomků.

Zlínští profesionální hasiči zasahovali v Kašavě na Zlínsku, kde havaroval řidič s dodávkou. Zraněný muž skončil v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že vozidlo je neobvykle zapíchnuté do zábradlí mostku tak, že zadní kolo trčela směrem k nebi.

Hasiči vůz stabilizovali pomocí nastavovacího žebříku a výdřevy. Taktéž u něj provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Velitel zásahu si na pomoc povolal vyprošťovací automobil, se kterým hasiči vůz odstranili ze zábradlí a postavili zpět na komunikaci. Po úklidu silnice se vrátili zpět na stanici.

Ke střetu osobního auta s dodávkou došlo dnes okolo půl šesté ranní v Zádveřicích – Rakové v křižovatce ve směru na Luhačovice. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Zlín a dobrovolná jednotka z Vizovic. Dva cestující z osobního vozidla skončili v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Devět cestujících z dodávky vyvázlo bez zranění.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. K úniku provozních kapalin nedošlo. Havarovaná vozidla na silnici bránila v plynulém provozu a komplikovala ranní provoz. Hasiči tak usměrňovali v místě střetu provoz. Na závěr uklidili vozovku od střepů a úlomků z aut. (LJ)