Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Jednotka profesionálních hasičů stanice Zlín vyjela k dopravní nehodě jednoho osobního vozu na Kudlově ve Zlíně. Po příjezdu bylo zjištěno, že zde řidička se svým vozem Audi havarovala do svodidel, na kterých zůstal automobil zachycen.

Otřesenou ženu ošetřili přivolaní zdravotníci na místě. Po zadokumentování místa provedli hasiči vyproštění automobilu zpět na vozovku, a po přibližně hodině byl zásah ukončen.

Dopravní nehoda zkomplikovala dopravu v Kunovicích u Uherského Hradiště. Střetla se zde dvě vozidla a zablokovala tak frekventovanou křižovatku přímo u nájezdu na rychlostní silnici I/50. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, která byla po prvotním ošetření odvezena posádkou zdravotnické záchranné služby do nemocnice.

Jednotka provedla protipožární zabezpečení vozidel a odstranila únik provozních kapalin pomocí speciálních sorbentů. Jakmile policie ukončila zadokumentování nehody, byla komunikace uklizena a hasiči se krátce po půl deváté vrátili zpět na svou základnu.

Na komunikaci mezi Lípou a Slušovicemi došlo ke střetu osobního vozidla zn. Mercedes s divočákem. Nehoda se obešla bez zranění osob, náraz ale značně poškodil přední část vozidla. Jak se následně ukázalo, nejednalo se o střet s jedním, ale se dvěma divočáky.

Druhé zvíře našli hasiči až při kontrole okolí místa události. Uhynulá zvířata si pak převzali myslivci. Hasiči odstranili části karoserie vozidla z komunikace a vozovku uklidili.

Při nehodě osobních vozidel zn. Škoda a Audi byli v obci Vidče zraněni dva chlapci. Ti cestovali ve vozidle zn. Škoda. Hasiči jim poskytli předlékařskou a posttraumatickou pomoc. Oba zraněné si pak do další péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která je transportovala k dalšímu ošetření a kontrole do nemocnice.

Řidiči obou vozidel byli nezraněni. Hasiči zajistili místo nehody, havarovaná vozidla proti vzniku požáru a likvidovali únik provozních kapalin.