Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Dvacet minut po sedmnácté hodině se nedaleko železniční stanice Bystřička na Vsetínsku střetla vlaková souprava se sedmdesátiletým mužem z Valašska.

Proč muž nereagoval na výstražné troubení a vstoupil do kolejiště v momentě, kdy tudy projížděl mezinárodní rychlík jedoucí z Žiliny do Prahy, v současné době šetří vsetínští kriminalisté. Nikdo z cestujících nebyl při nehodě zraněn.

O sražení osoby vlakem u železniční stanice byli profesionální hasiči informováni v 17:19 hodin. Operační důstojník vyslal na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí a následně i jednotku drážních hasičů SŽDC z Přerova.

Jak po příjezdu na místo hasiči zjistili, starší muž zůstal po střetu pod osobním vlakem a nejevil žádné známky života. Profesionální hasiči z Valašského Meziříčí zajistili na žádost policistů místo tragické události a po příjezdu kolegů z Přerova předali místo zásahu a vrátili se na svou stanici.

Jednotka HZS z Kyjova a dobrovolní hasiči z Žarošic zasahovali u dopravní nehody dvou osobních aut nedaleko Jestřabic. Podle původní informace měli hasiči zasahovat na území Jihomoravského kraje, ale v terénu zjistili, že se nehoda stala kousek za hranici kraje. Na místo proto již nebylo nutné vysílat jednotky ze sousedního Zlínského kraje.

Při nehodě se zranili 4 lidé. U nehody zasahoval také vrtulník záchranné služby. Hasiči nemuseli z vozů nikoho vyprošťovat. Zajistili místo nehody, spolupracovali s posádkami ZZS a následně pomohli s odstraněním následků střetu.