Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Operátor tísňové linky přijal oznámení o dopravní nehodě osobního vozidla na komunikaci u obce Dolní Němčí na Uherskobrodsku. Na místě zasahovali profesionálové ze stanice Uherský Brod. Osobní vozidlo zn. Škoda Fabia skončilo po převrácení mimo komunikaci.

Při nehodě byla zraněna jeho řidička, která byla zdravotníky transportována do nemocnice. Hasiči provedli zajištění vraku vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin.

K úniku hydraulického oleje v délce asi 1500 metrů na ulici Bobrky ve Vsetíně byli vysláni profesionální hasiči s jedním cisternovým a jedním technicko – chemickým vozidlem.

V době příjezdu hasičů už na místě zasahovali pracovníci technických služeb, kteří prováděli zasypání asi 50 cm širokého pásu oleje na komunikaci. Za využití sorbentů z výbavy vozidel hasičů byl celý pás oleje postupně zasypán a po úklidu byla komunikace ještě opláchnuta vodou. Za necelou čtvrt hodinu byla komunikace uklizena a jednotka ukončila svůj zásah.

Na žádost Policie ČR byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Slavičín na místo nálezu munice v Bohuslavicích nad Vláří. Jednalo se několik desítek samopalových a pistolových nábojů, které byly vhozeny do místního potoku. Na místo nálezu byl povolán i jeden z pyrotechniků zasahujících v nedalekém areálu muničního skladu ve Vrběticích.

Až do doby odvozu munice z místa zásahu poskytovali hasiči pomoc dle požadavků policistů a pyrotechnika. Před dvacátou hodinou byl zásah na místě ukončen.

Přesně v osmnáct hodin vyjeli profesionální hasiči ze stanice Vsetín k dopravní nehodě. V prostoru nadjezdu hlavní komunikace ve směru na Valašské Meziříčí došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Jedno z nich se po nárazu převrátilo na bok. Událost si vyžádala jedno zranění. V době příjezdu hasičů už na místě zasahovala zdravotnická záchranná služba. Hasiči zajistili vraky obou vozidel proti vzniku požáru a provedli likvidaci uniklých provozních kapalin.

Těsně před začátkem opravovaného úseku hlavní komunikace z Vizovic směrem na Zlín došlo ke kolizi vozidel zn. Toyota Avensis a Toyota Land Cruiser. Spolu s posádkou zdravotnické záchranné služby a policisty zasahovala na místě i jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín.

Hasiči zajistili havarované vozidlo zn. Toyota Avensis proti vzniku požáru a provedli likvidaci malého množství uniklé provozní kapaliny. Při nehodě došlo k lehčímu zranění jedné dospělé osoby a dítěte. Oba byli převezeni záchranáři k další kontrole do nemocnice.