Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Na základě oznámení občanů byla hodin vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Otrokovice s jedním zásahovým vozidlem na místo požáru odpadu uloženého v prostoru sběrného dvoru.

Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že došlo k plamennému hoření ve vnitřní části ocelového velkoobjemového kontejneru. Do devíti minut byl požár za použití vysokotlakého proudu likvidován. K rozšíření plamenů na okolí kontejneru nedošlo. Požár mimo opálení laku kontejneru jinou škodu nezpůsobil.

Po provedené kontrole bylo místo události předáno policistům.

Ve 20:54 přijal operátor tísňové linky krajských hasičů žádost o technickou pomoc na ulici Partyzánská v Rožnově pod Radhoštěm.

Po příjezdu hasičů jednotky města Rožnova pod Radhoštěm na místo hlášené události bylo zjištěno, že došlo k otravě dítěte plynem z karmy. Hasiči pomohli s naložením dítěte do sanity zdravotnické záchranné služby a následně provedli nasvětlení prostoru pro přistání vrtulníku. Po jeho příletu a naložení zraněného se jednotka vrátila zpět na základnu.

Poklidnou atmosféru v centru lázeňského města Luhačovice oživil polední zásah místních profesionálních a dobrovolných hasičů. Ti byli bezprostředně před dvanáctou hodinou vysláni na žádost městských policistů na ulici Nábřeží, kde došlo poblíž tenisového areálu k uvíznutí srnky v korytu místní říčky.

Hasičům se rychle podařilo vyplašené zvíře odchytit do sítě a vytáhnout ho ze strmého a hlubokého koryta na břeh. Po zklidnění byla srna předána myslivcům, které si nechal velitel jednotky povolat na místo zásahu.