Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Profesionální hasiči z Valašského Meziříčí zasahovali u požáru odpadu v průmyslovém areálu na ulici Hranická ve Valašském Meziříčí v místní části Krásno nad Bečvou. Hasiči v dýchacích přístrojích uhasili požár vysokotlakým proudem vody.

Na místě požáru byla Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. Příčina je v šetření. Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 1 000 korun. K zranění osob nedošlo.

V místní části Kostelec u Zlína na ulici Zlínská zasahovali profesionální hasiči z centrální požární stanice Zlín u porušené plynové přípojky, kterou poškodil nárazem osobní automobil. Nehoda se obešla bez zranění.

Hasiči plyn dočasně zastavili s pomocí hydraulického nářadí. Na místě nehody byla Policie České republiky. Po příjezdu pracovníků Pohotovostní plynárenské služby byl automobil odtažen a plynaři poruchu opravili.

U dopravní nehody zasahovali krátce před sedmou hodinou večer profesionální hasiči ze stanice Morkovice-Slížany a dobrovolní hasiči z obce Koryčany. Došlo k ní přímo v obci Koryčany na ulici Masarykova.

První dorazili k nehodě místní hasiči, kteří potvrdili nehodu osobního automobilu a chodce. Tomu byla okamžitě poskytnuta první předlékařská pomoc a se zraněním byl letecky transportován do nemocnice. Hasiči zajistili místo nehody, a po dobu dokumentace nehody policií zajišťovali také řízení dopravy.

U obce Stupava na Uherskohradišťsku odpoledne zasahovali profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště a dobrovolné jednotky z Buchlovic a Koryčan u požáru osobního vozidla. Po příjezdu na místo bylo vozidlo celé v plamenech.

Hasiči ihned k likvidaci požáru nasadili dva proudy vody a během krátké chvíle měli požár uhašený. Řidič vyvázl bez zranění. Vyšetřovatel hasičů jako příčinu požáru stanovil technickou závadu na palivové soustavě a výši škody předběžně stanovil na dvě stě padesát tisíc korun.

Na křižovatce u Biskupic na Zlínsku se střetly dvě dodávky. Jako první na místo přijeli profesionální hasiči ze stanice Luhačovice, kteří poskytli první pomoc jednomu zraněnému spolujezdci.

Následně jej předali přivolaným záchranářům, kteří muže převezli do krajské nemocnice k dalšímu vyšetření. Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojení autobaterií. Nakonec uklidili vozovku od střepů a úlomků z aut a vrátili se zpět na svou stanici.