Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Vrtulník letecké záchranné služby letěl do Dolního Němčí na Uherskohradišťsku. Zde sjelo osobní vozidlo z mírného kopce a najelo do ženy, která pod ním zůstala zaklíněná. Ven jí pomohli rodinní příslušníci, kteří zavolali pomoc.

Na místo byli vysláni i profesionální hasiči ze stanic Uherský Brod a Uherské Hradiště. Ti po příjezdu pomohli posádce zdravotnické záchranné služby uložit zraněnou do vakuové matrace a přenést do sanitního vozu. Poté hasiči zabezpečili místo pro přistání vrtulníku, který ženu transportoval do nemocnice v Olomouci.

Kroměřížští profesionální hasiči vyjeli do ulice Velehradská, kde se střetla čtyři osobní vozidla. Výsledkem této nehody byli dva zranění lidé. Hasiči pomohli s jejich ošetřením a naložením do sanitních vozů. Dále u rozbitých aut provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie.

U jednoho z nich došlo k většímu úniku provozních kapalin, a to v blízkosti kanalizační vpusti. Hasiči tak okolo ní položili sorpční hady a silnici zasypali sorbent.

Cisterna s vodou se převrátila na silnici u obce Horní Bečva na Vsetínsku. Na boku zůstala ležet v jednom jízdním pruhu. Naštěstí při pádu nenarazila do jiných vozidel. Řidič vyvázl bez zranění.

Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Valašského Meziříčí a jednotky z Rožnova pod Radhoštěm a Horní Bečvy. Ti u vozidla provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Převrácení vozidla zpět na kola a odtažení si zajistí majitel.

Hasiči z centrální stanice zasahovali ve Valašském Meziříčí v ulici Žerotínova u nehody řidiče skútru. Po příjezdu na místo byl již zraněný řidič v péči posádky zdravotnické záchranné služby.

Hasiči provedli protipožární opatření, asistovali při ošetření a pomohli s transportem zraněného do sanitního vozu. Po zadokumentování nehody ze strany Policie České republiky, odtlačili skútr mimo komunikaci. Následně provedli úklid vozovky a vrátili se zpět na základnu.