Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

K nehodě na silnici I/57 v obci Brumov-Bylnice byla vyslána jednotka hasičů z Valašskokloboucké stanice. Na místě události došlo k nehodě osobního automobilu Peugeot 206, a následně osobního automobilu Renault Scenic a dodávky Fiat Ducato. Žádný z řidičů nebyl zraněný, a v době příjezdu jednotky byli všichni účastníci nehody mimo havarované vozidla.

Hasiči provedli odpojení akumulátorů a zajištění místa nehody, aby zabránili vzniku požáru. Uniklé provozní kapaliny byly zlikvidovány pomocí sorbentů. Po zadokumentování nehody policií byl proveden úklid vozovky a jednotka se po téměř dvou hodinách vrátila zpět na svou základnu.

Na žádost Policie ČR vyslal operační důstojník krajských hasičů jednotku ze stanice Otrokovice na místo srážky dodávkového vozidla s divočákem. K nehodě došlo na rychlostní komunikaci R 55 z Otrokovic směrem na Hulín.

Po příjezdu hasičů na místo události bylo zjištěno, že došlo ke střetu dodávky zn. Renault se dvěma divočáky, kteří se pohybovali na komunikaci. Při střetu došlo k poškození vozidla a úniku provozních kapalin. Ten byl hasiči likvidován za použití sorbentů. Ke zranění osob nedošlo. Po úklidu vozovky od sorbentů a těla divočáka se jednotka vrátila na svou stanici.