Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

K prvním událostem spojeným s deštěm byli hasiči vysláni přímo ve Vsetíně. Jednalo se o čerpání vody ze sklepů a provozních prostor na nám. Svobody a ulici Žerotínova. S postupem bouřky přicházely další žádosti o pomoc hasičů z obcí Karolinka a Nový Hrozenkov. V katastru těchto dvou obcí byla provedena největší část ze třinácti zásahů profesionálních a dobrovolných jednotek.

Mimo čerpání vody došlo také ke dvěma sesuvům půdy a to přímo v obci Karolinka a na železní trati mezi Karolinkou a Novým Hrozenkovem. K poslední události byli hasiči vysláni v 20:19 hodin, kdy na ulici Štěpánská ve Vsetíně odčerpávali vodu ze zaplavené výtahová šachty.

Operační důstojník zlínských hasičů vyslal na žádost Policie ČR jednotku profesionálních hasičů stanice Otrokovice na místo dopravní nehody osobního vozidla zn. Audi. Podle prvotní informace došlo při nehodě k poškození vozidla s následným únikem oleje.

K nehodě došlo na mostku a hrozilo, že unikajícím olejem může být kontaminován potok. Hasiči po svém příjezdu zajistili vozidlo a provedli zachycení unikající látky. Po naložení vraku na vozidlo odtahové služby byl zásah na místě události ukončen.

Na základě přijatého tísňového volání byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Vsetín na místo dopravní nehody motorkáře, ke které došlo u Horní Jasenky. Motocykl, který vyjel z komunikace a těsně minul kmen stromu, zůstal ležet v příkopu pod úrovní cesty.

Hasiči okamžitě po svém příjezdu zahájili poskytování první pomoci zraněnému motorkáři, který byl následně předán do další péče posádce zdravotnické záchranné služby. Jednotka zajistila místo nehody a havarovaný motocykl. Po zadokumentování místa události policisty byl zásah ukončen.