Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

V 15:55 hodin byla operačnímu středisku hasičů ve Zlíně nahlášena dopravní nehoda dvou osobních aut v Uherském Hradišti, část Vésky. Na místo události byli opět vysláni profesionální hasiči z Uherského Hradiště. Vyproštění jedné zraněné osoby bylo provedeno bez použití vyprošťovací techniky.

Do příjezdu záchranářů bylo zraněné osobě poskytnuto předlékařské ošetření a po jejich příjezdu hasiči odnesli zraněného do sanitky. Na vozidle odpojili autobaterii a po úklidu vozovky se vrátili na základnu.

Dopravní nehoda jednoho osobního vozu u obce Neubuz na Zlínsku byla operačnímu středisku hasičů ve Zlíně ohlášena ve 13:31 hodin. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze Zlína a z Otrokovic. Na místě nehody bylo zjištěno, že vozidlo je na střeše v korytě potoka Všeminka.

Tři zraněné osoby z poškozeného auta už byly v péči záchranářů. Hasiči ze Zlína před příjezdem autojeřábu zajistili vozidlo a v potoce provedli nornou stěnu. Po vyzvednutí vozidla z koryta vodního toku bylo místo nehody předáno Policii České republiky.

Hlášení o první nehodě osobního vozidla v blízkosti obce Zubří na Vsetínsku přijalo operační středisko hasičů ve Zlíně v 11:26 hodin. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z Valašského Meziříčí a dobrovolným hasičům z Rožnova pod Radhoštěm. Po příjezdu profesionální hasiči zjistili, že osobní vozidlo srazilo chodce.

Zraněná osoba už byla v předlékařském ošetření osoby se zdravotním vzděláním. Odpojili proto automobilovou baterii, pomáhali řídit dopravu a po příjezdu záchranné zdravotní služby pomohli s přenesením zraněné osoby do sanitky.