Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Ke střetu osobního vozidla zn. Škoda Fabia s elektrickou tříkolkou řízenou invalidní ženou došlo po sedmnácté hodině na parkovišti jednoho ze supermarketů na ulici Napajedelská v Otrokovicích. Na místo nehody byli vysláni profesionální hasiči stanice Otrokovice.

V době jejich příjezdu už na místě události zasahovala posádka zdravotnické záchranné služby, která měla ve své péči zraněnou invalidní důchodkyni. Hasiči provedli úklid místa události a předali ho přítomným policistům.

V prostoru křižovatky hlavních silnic na Slušovice a Vizovice, kousek za výjezdem z obce Lípa, došlo k dopravní nehodě osobních vozidel zn. Škoda Octavia a Citroen Berlingo. Ve vozidle Škoda cestovaly i dvě malé děti. Hrozivě vyhlížející nehoda se naštěstí obešla bez vážných následků.

Na místě události zasahovali hasiči centrální stanice Zlín. Ti zajistili místo nehody a vraky obou vozidel proti vzniku požáru. Oběma dětem také dali plyšové maskoty hasičů „dráčky Záchranáčky“. Po zadokumentování nehody policisty dokončila jednotka likvidační a úklidové práce.

V 17:30 hodin byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí na místo hlášené dopravní nehody osobního vozidla a motocyklu, ke které mělo dojít na komunikaci mezi obcemi Branky a Police. Podle prvotních informací došlo na místě k vážnému zranění motorkáře a spolujezdce. Na místo nehody byl povolán vrtulník letecké záchranné služby.

Řidič motocyklu skončil v sanitě zdravotnické záchranné služby, spolujezdec byl transportován do vrtulníku. Jednotka hasičů dále asistuje na místě události.