Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Před jedenáctou hodinou dopolední došlo na okraji obce Ostrožská Lhota v okresu Uherské Hradiště k požáru v sile na piliny. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z Uherského Hradiště a jednotkám dobrovolných hasičů obcí Uherský Ostroh, Ostrožská Lhota a Hluk.

Hasiči začali s vyskladňováním sila. Na místě požáru je vyšetřovatel, zranění osob není hlášeno. Příčina a výše škody není prozatím určena.

Profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí byli vysláni k havárii osobního vozidla, jehož řidička narazila do stromů vedle silnice a poté sjela na louku. Nehoda se stala ve Valašském Meziříčí v místní části Juřinka.

Řidička zraněna nebyla. Její spolujezdec byl lehce zraněn a následně odvezen posádkou zdravotnické záchranné služby do nemocnice. Hasiči u vozidla provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Příčinu nehody šetří Policie ČR. (LJ)

Hasiči ze stanice Kroměříž byli vysláni do ulice Altýře v Kroměříži, kde vytékala z kanalizace voda modré barvy do místního potoku. Velitel zásahu si na místo povolal kolegy ze stanice Zlín, kteří z vody odebrali vzorky a pomocí Ramanova spektrometru zjistili, že modrá látka ve vodě není nebezpečná pro životní prostředí.

K zachycení látky hasiči použili sorpční hady. Událost si převzali zástupci životního prostředí a Policie ČR.

Díky zábradlí neskončila řidička v korytu potoka. Žena při jízdě obcí Ratiboř na Vsetínsku narazila do zábradlí, nacházejícího se na okraji silnice. K nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze Vsetína, kteří zraněné ženě pomohli vystoupit ven z vozidla.

Poté ji předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby, která ji převezla do nemocnice k dalšímu vyšetření. Hasiči u vozidla provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Uniklé provozní kapaliny zachytávali sorpčním hadem. Na závěr hasiči odtáhli vozidlo ze silnice, aby nebránilo v provozu. Poté uklidili vozovku od střepů a úlomků.

Dopravní nehoda dvou osobních vozidel uzavřela silnici u obce Střítež nad Bečvou. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí a hasiči města Rožnov pod Radhoštěm. Při nehodě byl lehce zraněn řidič vozidla, kterého záchranáři ošetřili na místě.

Spolujezdkyně však musela být odvezena do nemocnice k dalšímu vyšetření. Řidička druhého vozidla zraněna nebyla. Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojení autobaterií. K úniku provozních kapalin nedošlo.