Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Na silnici číslo 490 mezi obcemi Kaňovice a Biskupice došlo k nehodě dvou osobních automobilů. Poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z centrální požární stanice Zlín, Luhačovice a Uherský Brod. Na místě nehody byly tři zraněné osoby, kterým hasiči poskytli předlékařskou­ pomoc.

Na místě jsou všechny složky integrovaného systému. Hasiči provedli protipožární opatření a usměrňovali dopravu kyvadlově v jednom jízdním pruhu. Jedna zraněná osoba byla převezena do nemocnice.

U požáru osobního automobilu s pohonem na LPG v blízkosti vjezdu do areálu firmy DEZA a.s. V Krásnu nad Bečvou zasahují od 18:04 hodin profesionální hasiči z požární stanice Valašské Meziříčí a jednotka Hasičského záchranného sboru podniku DEZA a.s.

Hasiči mají požár po kontrolou a snaží se odpojit přívod plynu z nádrže. Zranění osob není potvrzeno. Na místo požáru jede Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů, který vyjíždí od požáru osobního automobilu z Horní Lidče.

Profesionální hasiči z požární stanice Valašské klobouky a dobrovolní hasiči obce Horní Lideč zasahují u požáru osobního automobilu v obci Horní Lideč v okresu Vsetín. Požár byl uhašen jedním vysokotlakým proudem vody. Automobil hořel v motorové části.

Automobil stál u novostavby rodinného domu a k rozšíření požáru na rodinný dům nedošlo. Zranění osob není hlášeno. Na místě je Policie České republiky a byl povolán vyšetřovatel hasičů. Příčina požáru ani výše škody není prozatím určena.

Na silnici II/492 mezi obcemi Zádveřice-Raková a Horní Lhota v okresu Zlín narazil osobní automobil do stromu. Dvě zraněné osoby byly vyproštěny kolem jedoucími řidiči. Na místě zasahují od 14:26 hodin složky integrovaného záchranného systému.

Jedna zraněná osoba byla odvezena sanitkou do nemocnice. Jednotka dobrovolných hasičů města Vizovice provedla před příjezdem profesionálních hasičů ze Zlína a Luhačovic protipožární opatření. Dobrovolní hasiči usměrňují v místě nehody dopravu.

Profesionální hasiči z Bystřice pod Hostýnem a dobrovolní hasiči obce Chvalčov zasahovali u transportu zraněné ženy v nepřístupném terénu pod Vodní kaplí na turistické trase z poutního místa Hostýn. K transportu zraněné osoby byla využita čtyřkolka.

Pro jízdu k zraněné ženě bylo nutné odstranit několik spadlých stromů na stezce. Žena byla ošetřena a transportována k sanitnímu vozu. Použité fotografie jednotka SDHO Chvalčov.