Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Požár osobního automobilu v Roštění na Kroměřížsku zaměstnal profesionální hasiče ze stanice Holešov a dobrovolné jednotky z Roštění a Holešova. Už v době příjezdu jednotek na místo byl vůz kompletně v plamenech.

Hasiči okamžitě natáhli dva vysokotlaké proudy a požár zlikvidovali. K události byl povolán také vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který nyní zjišťuje přesnou příčinu vzniku události a výše způsobených škod.

U dopravní nehody zasahovali profesionální hasiči ze stanice Holešov. Došlo k ní na silnici třetí třídy nedaleko obce Žeranovice na Kroměřížsku, kde se čelně střetla dvě osobní auta. Událost se naštěstí obešla bez zranění, ale komunikace byla úplně uzavřena.

Hasiči zajistili místo nehody a zabezpečili vozidla proti nebezpečí vzniku požáru. Jakmile policie ukončila dokumentaci nehody, provedla jednotka odstranění vraků mimo vozovku a úklid střepů a úlomků, aby mohl být obnoven plynulý provoz.

Jízdu osobního vozidla ukončil vzrostlý strom. K havárii u obce Rajnochovice na Kroměřížsku byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Bystřice pod Hostýnem. Po příjezdu hasičů na místo nehody byla již posádka mimo vrak vozidla.

Tři zraněné osoby skončily v péči záchranářů. Hasiči u vozidla provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. K úniku provozních kapalin nedošlo. Okolnosti nehody jsou nyní v šetření Policie ČR.

Čtyři jednotky hasičů zasahují v Halenkovicích na Zlínsku u požáru podkroví chalupy. Postupně se na místě sjeli hasiči ze stanic Otrokovice a Zlín a dobrovolné jednotky z Halenkovic a Napajedel. K likvidaci požáru hasiči použili několik proudů hasební vody.

Nyní odstraňují věci z půdního prostoru. Pomocí termokamery vyhledávají skrytá ohniska, která prolévají vodou. Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzniku požáru.

Motocyklista se střetl s osobním vozidlem ve Fryštáku v místní části Žabárna. Při nehodě byl zraněn, záchranáři ho odvezli do krajské nemocnice. Na místo nehody byli vysláni hasiči ze stanic Holešov a Zlín.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Nehoda částečně uzavřela komunikaci, proto hasiči usměrňovali dopravu kyvadlově jedním jízdním pruhem. Po ukončení šetření dopravní policií uklidili vozovku a vrátili se zpět na své stanice.

Na střeše lze s osobním autem skončit i v úzké ulici. Tento čin se podařil ve středu odpoledne řidiči v ulici Nad Ovčírnou ve Zlíně. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Zlín. V době jejich příjezdu byla osádka již mimo vozidlo. Dvě osoby při nehodě byly zraněny a skončily v péči zdravotníků.

Průzkumem místa nehody hasiči zjistili, že při havárii vozidla došlo i k přeražení sloupu veřejného osvětlení. Hasiči u vozidla provedli protipožární opatření a odpojení autobaterie. V době zásahu složek IZS byla komunikace uzavřena.

S vozidlem na střeše skončil řidič osobního vozidla u města Morkovice – Slížany na Kroměřížsku ve směru na Pornice. V době příjezdu hasičů byl již řidič mimo vozidlo. Byl však zraněn, proto mu hasiči poskytli předlékařskou první pomoc a následně jej předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Následně hasiči osvětlovali místo nehody Policii ČR, která nyní šetří okolnosti této havárie.

Dopravní nehodou skončila jízda řidiče, který se svou dodávkou havaroval mezi stromy v Buchlovicích na Uherskohradišťsku. Na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Uherské Hradiště a dobrovolní hasiči z Buchlovic.

Aby mohli hasiči havarované vozidlo vyprostit, museli pokácet stromy, mezi které bylo vozidlo zaklíněno. Hasiči dále provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Po vyproštěné vozidla provedli úklid vozovky i za pomoci sorbentu, kterým zachytili uniklé provozní kapaliny.