Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Dopravní nehoda se odehrála na rušné křižovatce ulice Moravská v Kroměříži, kde se čelně střetla dvě osobní vozidla. Při nehodě byl zraněn jeden spolujezdec, kterému hasiči ze stanice Kroměříž poskytli předlékařskou první pomoc a následně jej předali posádce přivolané zdravotnické záchranné služby.

U vozidel hasiči provedli protipožární opatření a odpojení autobaterií. V místě nehody se tvořily dlouhé kolony vozidel, proto hasiči usměrňovali dopravu do příjezdu Policie ČR. Nakonec provedli úklid vozovky a vrátili se zpět na svoji stanici.

Na ulici Štefánikova ve Zlíně došlo k dopravní nehodě kamionu, dodávky a dvou osobních vozidel. Při příjezdu hasičů již byli všichni řidiči a cestující mimo vozidla a neprokázalo se u nich žádné zranění.

Hasiči provedli protipožární opatření a po zadokumentování nehody dopravní policií odtlačili vozidla na okraj silnice. Díky tomu došlo k uvolnění rušné komunikace, kde kvůli nehodě byly ve špičce uzavřeny dva jízdní pruhy.

Profesionální hasiči ze stanice Zlín zasahovali u středeční nehody vlaku s osobním autem. Ke srážce došlo po deváté hodině večerní na ulici Podvesná XVII. ve Zlíně.

Při nehodě došlo ke zranění řidiče, kterého hasiči vytáhli z vraku auta a přenesli do sanitního vozidla zdravotnické záchranné služby. Dále hasiči provedli u vozidla protipožární opatření a odpojení autobaterie. Šetření nehody si převzali drážní hasiči.

Tři jednotky hasičů s pomocí svědků události poskytovaly první pomoc zraněnému muži, se kterým se při práci v lese převrátil pracovní stroj v Rudimově na Zlínsku. V době pádu byl muž uvnitř koše, určeného pro práci ve výškách.

Hasiči ze stanic Slavičín a Uherský Brod a dobrovolná jednotka ze Slavičína při poskytování první pomoci použili krční límec a zraněného stabilizovali pomocí vakuové matrace. Poté jej transportovali k sanitnímu vozu.