Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Požár okolo komínu v chatce na Mladcové na Zlínsku vyděsil majitele, ten se však nezalekl a požár uhasil. Přivolaní hasiči ze stanice Zlín a hasiči statutárního města Zlína společně chatu kontrolovali termokamerou a postupně rozebrali část stropu, kde v mezistropí došlo k zahoření.

Chatku, která byla silně zakouřena, odvětrali. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů. Ten jako příčinu vzniku požáru stanovil technickou závadu a škodu vyčíslil na pět tisíc korun.

Pravděpodobně technická závada způsobila požár rozvodné skříně u transformátoru v Bylnici na Zlínsku. Škodu vyšetřovatel hasičů předběžně vyčíslil na jeden milión korun. K požáru postupně vyjely tři jednotky hasičů.

Velitel zásahu ze stanice Valašské Klobouky po příjezdu na místo ohraničil okolí rozvodny, aby nedošlo k úrazu elektrickým proudem do odpojeni vysokého napětí technikem energetické společnosti. Po zajištění beznapěťového stavu hasiči uhasili požár jedním proudem vody. Během zásahu bránili před požárem okolní zeleň.

Profesionální hasiči ze stanice Zlín a Holešov byli vysláni k obci Lukoveček na Zlínsku k havárii osobního vozidla, které skončilo na střeše. Zraněné řidičce, která byla již mimo vozidlo poskytli první pomoc do příjezdu záchranářů.

Krátce před pátou hodinou se po domluvě s Policií ČR, která šetří příčinu nehody, vrátili hasiči z Holešova zpět na svou stanici. Po ukončení šetření ze stany Policie ČR se hasiči z Holešova vrátili zpět na místo nehody, kde převrátili vozidlo zpět na kola.

Profesionální hasiči z požárních stanic Holešov a Kroměříž zasahovali u nehody dvou osobních automobilů u křižovatky mezi obcemi Ludslavice a Zahnašovice v katastru obce Třebětice v okresu Kroměříž. Při nehodě došlo k zranění 7 osob.

Hasiči zraněným osobám poskytli předlékařskou pomoc a následně je předali do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Dále na obou automobilech provedli protipožární opatření. Na místě je Policie České republiky.