Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Tři jednotky hasičů vyjížděly do obce Břestek na Uherskohradišťsku k hlášenému požáru pergoly, pod kterou se nacházela udírna. Postupně se na místě sjeli profesionální hasiči z Uherského Hradiště a dobrovolné jednotky z Buchlovic a Nedakonic.

K likvidaci požáru hasiči použili jeden C proud hasební vody a během krátké chvíle měli požár uhašený. Naštěstí se celá událost obešla bez zranění. Škoda byla vyčíslena na sto tisíc korun.

K dopravní nehodě vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic Morkovice-Slížany a Kroměříž. Nedaleko obce Dřínov narazil dodávkový automobil do stromu u komunikace. Ve voze se zranily hned tři osoby – dvě dospělé a jedno dítě. Všichni byli po prvotním ošetření odvezeni zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

Po zajištění vozidla a dokumentaci nehody policií byl vůz naložen na odtahovou službu a byl proveden úklid komunikace. V 13:45 hodin se hasiči vrátili zpět na své základny.

K nehodě byla vyslána jednotka z centrální stanice Zlín do Slušovic. Po příjezdu a provedení prvotního průzkumu bylo velitelem upřesněno, že zde došlo k nehodě dodávky, která sjela mimo komunikaci a převrátila se na bok.

Ve vozidle cestoval pouze řidič, který byl vytažen před příjezdem hasičů příslušníky policie. K žádnému zranění naštěstí nedošlo. Hasiči zajistili místo nehody a zabezpečili vůz proti nebezpečí vzniku požáru.

U obecního úřadu v obci Všemina na Zlínsku se střetlo osobní auto s dodávkou. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, kterou ošetřili záchranáři. Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojení autobaterií.

Taktéž došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Po ukončení šetření nehody ze strany Policie ČR hasiči pomohli s naložením osobního vozidla na odtahový vůz. Nakonec uklidili vozovku a vrátili se zpět na svou stanici.

Hasiči ze stanice Valašské Klobouky k obci Poteč na Zlínsku. Zde se střetla dodávka se zvěří. Následně na to do sebe narazila další dvě osobní vozidla. Při nehodě byl zraněn jeden muž, který skončil v péči záchranářů.

Hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a u vozidel odpojili autobaterie. Po dokončení šetření Policií ČR vytáhli hasiči jedno osobní vozidlo z příkopy zpět na cestu. Místo nehody uklidili od střepů a úlomků z aut a poté se vrátili zpět na svou stanici.