Pondělí 13. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Nepříjemný zážitek zažil řidič vozidla Dacia. Tomu v Holešově při jízdě v ulici Martinická skočila předním oknem na místo spolujezdce srna. Řidič měl obrovské štěstí, že ho tělo zvířete nijak nezasáhlo a vyvázl tak bez vážnějšího zranění. Srna však skončila o poznání hůře a zraněním na místě podlehla.

Řidiči na pomoc přijeli profesionální hasiči ze stanice Holešov. Ti u vozidla provedli protipožární opatření. Především se však postarali o řidiče. Poté si místo převzali dopravní policisté.

Vrtulník letecké záchranné služby letěl do Dolního Němčí na Uherskohradišťsku. Zde sjelo osobní vozidlo z mírného kopce a najelo do ženy, která pod ním zůstala zaklíněná. Ven jí pomohli rodinní příslušníci, kteří zavolali pomoc.

Na místo byli vysláni i profesionální hasiči ze stanic Uherský Brod a Uherské Hradiště. Ti po příjezdu pomohli posádce zdravotnické záchranné služby uložit zraněnou do vakuové matrace a přenést do sanitního vozu. Poté hasiči zabezpečili místo pro přistání vrtulníku, který ženu transportoval do nemocnice v Olomouci.

Kroměřížští profesionální hasiči vyjeli do ulice Velehradská, kde se střetla čtyři osobní vozidla. Výsledkem této nehody byli dva zranění lidé. Hasiči pomohli s jejich ošetřením a naložením do sanitních vozů. Dále u rozbitých aut provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie.

U jednoho z nich došlo k většímu úniku provozních kapalin, a to v blízkosti kanalizační vpusti. Hasiči tak okolo ní položili sorpční hady a silnici zasypali sorbent.