Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Kroměřížští hasiči byli večer požádáni posádkou zdravotnické záchranné služby o pomoc při havárii osobního vozidla v katastrálním území obce Rataje na Kroměřížsku, kde řidič narazil do stromu. Zraněná osoba skončila v péči zdravotníků.

Hasiči u vozidla provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. K úniku provozních kapalin nedošlo. Na závěr asistovali s naložením auta na vůz odtahové služby. Po celou dobu osvětlovali místo nehody. Po úklidu vozovky se vrátili zpět na svou stanici.

Kroměřížští profesionální hasiči byli přivoláni krátce po sedmé hodině ranní do ulice Březinova k dopravní nehodě dodávky a osobního vozidla, se kterým řidička narazila do sloupu veřejného osvětlení. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Hasiči u vozidla provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Po nárazu upadlo ze sloupu světlo a i samotný sloup byl poškozen. Proto si velitel zásahu na místo povolal pracovníka technických služeb. Poté hasiči odtáhli rozbitý osobní vůz na okraj silnice, aby nebránil v průjezdu.

Osobní automobil na střeše zaměstnal dnes v podvečer hasiče v obci Huslenky na Vsetínsku. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Vsetín a hasiči města Karolinka. Ve vozidle cestovaly 4 osoby a jedna z nich skončila v péči zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zachytávali unikající provozní kapaliny pomocí sorpčních hadů. Velitel si na místo povolal vyprošťovací automobil ze stanice Zlín, pomocí něhož vozidlo vytáhli z potoka zpět na kola.

Dopravní nehoda se stala u Podhradní Lhoty na Kroměřížsku, kam byli vysláni profesionální hasiči z Bystřice pod Hostýnem. Po příjezdu hasičů si řidič stěžoval na bolesti. Velitel zásahu si tak na místo povolal posádku zdravotnické záchranné služby.

U vozidla hasiči provedli protipožární opatření a odpojení autobaterie. Při kontrole automobilu zjistili únik provozních kapalin, které zasypali sorbentem. Jakmile to situace dovolila, otočili vůz zpět na kola.

Profesionální hasiči z Uherského Hradiště a dobrovolná jednotka z Buchlovic vyjeli do ulice Komenského v Buchlovicích, kde řidiči vyteklo z dodávky z důvodu technické závady přes 20 litrů nafty.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že vyteklé provozní kapaliny se nacházejí na silnici v délce několika metrů. Mastnou skvrnu zasypali sorbentem a nechali do něj naftu vsáknout. Poté použitý sorbent uklidili a vrátili se zpět na své základny.