Pátek 10. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Profesionální hasiči z Uherského Hradiště a dobrovolná jednotka z Buchlovic vyjeli do ulice Komenského v Buchlovicích, kde řidiči vyteklo z dodávky z důvodu technické závady přes 20 litrů nafty.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že vyteklé provozní kapaliny se nacházejí na silnici v délce několika metrů. Mastnou skvrnu zasypali sorbentem a nechali do něj naftu vsáknout. Poté použitý sorbent uklidili a vrátili se zpět na své základny.

Profesionální hasiči ze stanice Vsetín a dobrovolná jednotka z Karolinky vyjeli k Velkým Karlovicím na Vsetínsku k hlášené havárii osobního vozidla, které narazilo do stromu a zůstalo viset na svodidlech. Řidič skončil v péči posádky zdravotnické záchranné služby.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že vůz Škoda Fabia je v nestabilní poloze a hrozí jeho pád do zalesněného srázu vedle silnice. Hasiči tak vůz ihned stabilizovali proti nežádoucímu pohybu. Dále u automobilu provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin.

K požáru osobního automobilu vyjížděli hasiči v sobotu před devátou hodinou večerní. Událost se stala na ulici M. Knesla ve Zlíně. K požáru vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Zlín a jednotka hasičů města Zlína.

Na místo se jako první dostavila hlídka Policie ČR, které se podařilo rychlou reakcí rozvoj požáru zpomalit za použití přenosného hasicího přístroje. Hasičům se pak podařilo požár do deseti minut uhasit a tím uchránit i vedle stojící vozidlo. Přivolaný vyšetřovatel stanovil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu na vozidle.

Krajské operační a informační středisko přijalo v podvečer oznámení o požáru vozidla, který vznikl v průběhu jízdy mezi obcemi Hřivínův Újezd a Doubravy. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze stanice Luhačovice a dobrovolní hasiči z Velkého Ořechova.

Ihned zahájili hasební práce pomocí vysokotlakých proudů. Požárem byl zničen celý motorový prostor automobilu. Ve vozidle cestovala jedna dospělá osoba a čtyři děti. Dětem hasiči poskytli „azyl“ v kabině zásahového vozidla do doby, než si pro ně přijel náhradní odvoz. Hasiči také nasvěcovali místo události a dostavil se vyšetřovatel zjišťování příčin požáru. Ten jako příčinu stanovil technickou závadu na vozidle.

Vsetínští profesionální hasiči vyjeli na žádost Policie ČR k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se střetla na silnici 57 ve Vsetíně. Po nárazu došlo k většímu úniku provozních kapalin a na mnoha desítkách metrech se nacházely úlomky z vozidel. Nehoda se obešla bez zranění.

Hasiči po příjezdu provedli u obou aut protipožární opatření a odpojili autobaterie. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a zamezili dalšímu úniku. Na závěr hasiči uklidili vozovku a vrátili se zpět na svou stanici.

Požár garáže ve Zlíně – Přílukách zničil nejen její vybavení, ale poškodil i stavební konstrukci objektu. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Zlín a dobrovolné jednotky ze Zlína a Slušovic. V době příjezdu hasičů byla garáž celá v plamenech.

Hasiči ihned zahájili hasební práce a během pár minut požár zlikvidovali. Událost se obešel bez zranění. Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který šetřením zjistil, že příčinou požáru bylo nedbalostní jednání. Výše škody nebyla zatím vyčíslena.

Profesionální a dobrovolní hasiči ze Slavičína zasahovali u obce Haluzice na Zlínsku, kde se střetla dvě osobní auta. Vozovka tak byla na nezbytně dlouhou dobu obousměrně uzavřena. Zranění řidiči skončili v péči zdravotnické záchranné služby a byli transportováni do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Automobil Škoda Felicia pomohli naložit na vůz odtahové služby. Na závěr uklidili vozovku od střepů a použitého sorbentu.