Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Třináct lidí bylo evakuováno ze svých bytů v Koryčanech na Kroměřížsku, kde došlo v třípodlažním bytovém domě k popraskání zdí nad rekonstruovaným bytem v prvním podlaží.

Obyvatelé se tak obávali, že se do svých domovů dnes večer již nevrátí. Nešťastně vyhlížející událost, ale měla šťastný konec. Na místo vyjeli na pomoc profesionální i dobrovolní hasiči, kteří ihned po příjezdu strop podepřeli mechanickými vzpěrami.

Velitel zásahu si na místo povolal statika, který zhodnotil stav poškozeného objektu. Statika domu naštěstí narušena nebyla. Hasiči tak mechanické vzpěry vyměnili za dřevěné, které na místě zůstanou do doby, než majitel provede potřebná opatření. Evakuovaní obyvatelé se poté po necelých třech hodinách mohli vrátit zpět domů.

K pádu osoby ze skály nedaleko obce Halenkovice byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice a lezecké družstvo profesionálních hasičů ze stanice Zlín. Podle zjištěných informací muž při procházce v lese uklouzl a zřítil se ze skály. V době příjezdu hasičů se o něj staral zdravotnický záchranář mimo službu.

Hasiči poskytli zraněnému tepelný komfort a uložili jej do vakuové matrace. Pomocí vanových nosítek byl muž snesen z nepřístupného terénu a následně převezen speciálním technickým automobilem lezců až k vozu zdravotnické záchranné služby. Následně byl letecky transportován do nemocnice.