Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

K požáru hromady dřeva v blízkosti rodinného domu došlo po druhé hodině odpolední v obci Lípa. Na místo byli vyslání profesionální hasiči z centrální stanice Zlín spolu s dobrovolnými jednotkami z Lípy, Slušovic a Vizovic.

Průzkumem hasiči na místě zjistili, že dřevo se nachází na volném prostranství a žádné objekty nejsou požárem ohroženy. Hasiči postupně rozebírali hromadu a prolévali ji, aby uhasili všechna skrytá ohniska. Příčina vzniku požáru je nyní ve společném šetření hasičů a Policie ČR.

Vsetínští profesionální hasiči byli vysláni v pondělí pár minut po sedmé hodině ranní do obce Hovězí na Vsetínsku, kde se střetla dodávka s osobním autem. Nehoda se obešla bez zranění řidiček.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření včetně odpojení autobaterií. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Po zadokumentování místa nehody uklidili hasiči střepy a úlomky a zametli použitý sorbent. Poté se vrátili zpět na svou stanici.

Dvě jednotky hasičů zasahovaly u dopravní nehody osobního automobilu a vlaku, která se stala půl hodiny po poledni na přejezdu ve Zlíně-Prštném. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Zlín a hasiči statutárního města Zlína.

Na místě byla jedna zraněná osoba (chodkyně sražena vozidlem, které vlak odhodil), té poskytli hasiči první pomoc do příjezdu posádek zdravotnické záchranné služby. Dále asistovali při ošetření osoby a provedli u vozidla protipožární opatření. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Ve vlaku cestovalo patnáct osob, které po nehodě vlak opustily. Po příjezdu jednotky HZS Správy železnic jim bylo místo události předáno a hasiči se vrátili na základny.