Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Nehoda dvou osobních aut v křižovatce v Uherském Brodě zkomplikovala dopolední provoz. Na místo byli vysláni místní profesionální hasiči. Ti u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie.

Po nárazu došlo k většímu úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Jakmile to situace dovolila, odtáhli hasiči obě vozidla na okraj silnice, aby nebránila v provozu. Na závěr uklidili vozovku od střepů a úlomků.

Zlínští profesionální hasiči zasahovali v Kašavě na Zlínsku, kde havaroval řidič s dodávkou. Zraněný muž skončil v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že vozidlo je neobvykle zapíchnuté do zábradlí mostku tak, že zadní kolo trčela směrem k nebi.

Hasiči vůz stabilizovali pomocí nastavovacího žebříku a výdřevy. Taktéž u něj provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Velitel zásahu si na pomoc povolal vyprošťovací automobil, se kterým hasiči vůz odstranili ze zábradlí a postavili zpět na komunikaci. Po úklidu silnice se vrátili zpět na stanici.

Ke střetu osobního auta s dodávkou došlo dnes okolo půl šesté ranní v Zádveřicích – Rakové v křižovatce ve směru na Luhačovice. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Zlín a dobrovolná jednotka z Vizovic. Dva cestující z osobního vozidla skončili v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Devět cestujících z dodávky vyvázlo bez zranění.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. K úniku provozních kapalin nedošlo. Havarovaná vozidla na silnici bránila v plynulém provozu a komplikovala ranní provoz. Hasiči tak usměrňovali v místě střetu provoz. Na závěr uklidili vozovku od střepů a úlomků z aut. (LJ)

Třináct lidí bylo evakuováno ze svých bytů v Koryčanech na Kroměřížsku, kde došlo v třípodlažním bytovém domě k popraskání zdí nad rekonstruovaným bytem v prvním podlaží.

Obyvatelé se tak obávali, že se do svých domovů dnes večer již nevrátí. Nešťastně vyhlížející událost, ale měla šťastný konec. Na místo vyjeli na pomoc profesionální i dobrovolní hasiči, kteří ihned po příjezdu strop podepřeli mechanickými vzpěrami.

Velitel zásahu si na místo povolal statika, který zhodnotil stav poškozeného objektu. Statika domu naštěstí narušena nebyla. Hasiči tak mechanické vzpěry vyměnili za dřevěné, které na místě zůstanou do doby, než majitel provede potřebná opatření. Evakuovaní obyvatelé se poté po necelých třech hodinách mohli vrátit zpět domů.