Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Vsetínští profesionální hasiči vyjeli na žádost Policie ČR k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se střetla na silnici 57 ve Vsetíně. Po nárazu došlo k většímu úniku provozních kapalin a na mnoha desítkách metrech se nacházely úlomky z vozidel. Nehoda se obešla bez zranění.

Hasiči po příjezdu provedli u obou aut protipožární opatření a odpojili autobaterie. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a zamezili dalšímu úniku. Na závěr hasiči uklidili vozovku a vrátili se zpět na svou stanici.

Požár garáže ve Zlíně – Přílukách zničil nejen její vybavení, ale poškodil i stavební konstrukci objektu. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Zlín a dobrovolné jednotky ze Zlína a Slušovic. V době příjezdu hasičů byla garáž celá v plamenech.

Hasiči ihned zahájili hasební práce a během pár minut požár zlikvidovali. Událost se obešel bez zranění. Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který šetřením zjistil, že příčinou požáru bylo nedbalostní jednání. Výše škody nebyla zatím vyčíslena.

Profesionální a dobrovolní hasiči ze Slavičína zasahovali u obce Haluzice na Zlínsku, kde se střetla dvě osobní auta. Vozovka tak byla na nezbytně dlouhou dobu obousměrně uzavřena. Zranění řidiči skončili v péči zdravotnické záchranné služby a byli transportováni do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Automobil Škoda Felicia pomohli naložit na vůz odtahové služby. Na závěr uklidili vozovku od střepů a použitého sorbentu.

K nehodě došlo ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku, řidič s vozidlem skončil na boku v příkopu. Posádka vozidla měla velké štěstí, neboť vyvázla bez zranění. K nehodě byli vysláni místní profesionální hasiči.

Ti u vozidla provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Dále provedli kontrolu vozu, zda z něj neunikají provozní kapaliny, což se nepotvrdilo. Do příjezdu dopravních policistů usměrňovali hasiči v místě nehody provoz.