Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Zlínští profesionální hasiči zasahovali hlavním tahu mezi Slušovicemi a Klečůvkou na Zlínsku, kde se střetla dvě osobní vozidla a náklaďák. Po nárazu vůz tovární značky BMW sjel ze silnice a skončil v příkopu. Další dvě auta zůstala na cestě. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Hasiči po příjezdu zajistili místo nehody. U vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. U auta Renault došlo po nárazu k většímu úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Jakmile dopravní policisté ukončili šetření, pomohli hasiči s naložením rozbitých aut na vozidla odtahové služby. Na závěr uklidili vozovku od střepů a úlomků a zametli použitý sorbent.

V sobotu dopoledne byly vyslány čtyři jednotky hasičů do Uherského Hradiště místní části Jarošov, kde při demoličních pracích došlo k požáru střechy.

Požár zasáhl plochu okolo dvaceti metrů a dál se šířil po dřevěné konstrukci. Hasiči ihned zahájili hasební práce a plameny během pár minut uhasili. Pracovníci provádějící demolici tak mohli dále pokračovat ve své práci a jednotky se vrátily zpět na své základny. Událost se obešla bez zranění.

Několik minut po půl čtvrté byla vyslána profesionální jednotka z Valašského Meziříčí do Bystřičky na Vsetínsku, kde řidička sjela z cesty a narazila do stromu.

V době příjezdu hasičů byla žena již z vozidla venku. Do péče si ji převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči u auta provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. K úniku provozních kapalin nedošlo. Dále hasiči vylovili díly z vozidla, které spadly do řeky, nacházející se v těsné blízkosti havárie. Poté místo nehody předali Policii ČR.