Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína vyjela na komunikaci mezi obcemi Nevšová a Petrůvka, kde došlo k havárii dodávky. Vozidlo skončilo mimo komunikaci nabourané do kmene stromu. Řidič vozidla se v době příjezdu hasičů na místě nenacházel.

Jak bylo následně zjištěno od policistů, byl nezraněn a na místo události přijel spolu s policejní hlídkou. Hasiči provedli zajištění vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po příjezdu vozidla odtahové služby pomohli s naložením vraku a ukončili zásah na místě události.

Jednotka z centrální stanice Zlína vyjela na místo hlášeného úniku ropných produktů, ke kterému došlo na ulici Zálešná. Po příjezdu hasičů bylo zjištěno, že se jedná o uniklou naftu z proražené nádrže dodávky. Na místě už zasahovali řidič se spolujezdcem, kteří zachytávali unikající naftu do plastových nádob.

Jednotka provedla zasypání nafty, která stačila uniknout a znečistit vozovku. K likvidaci úniku použili hasiči asi 15 kg sorbentu. Následně provedli zametení použitého sorbentu a jeho uklizení.

K likvidaci olejové skvrny, která pokryla povrch části komunikace mezi obcemi Pornice a Pačlavice na Kroměřížsku, byli v 14:11 hodin vysláni profesionální hasiči z Morkovic – Slížan. Olej znečistil komunikaci v délce asi 60 metrů. V době příjezdu hasičů se na místě události žádné vozidlo, ze kterého mohlo k úniku dojít, nenacházelo.

Hasiči provedli zasypání skvrny sorbenty a vozovku uklidili. Asi za půl hodiny byl tak zásah na místě události ukončen.

Jednotky profesionálních hasičů ze stanic Holešov a Zlín zasahovaly u dopravní nehody osobního vozidla, ke které došlo v části Fryšták – Žabárna. Po vyjetí mimo komunikaci se osobní vozidlo zn. Kia převrátilo na levý bok. Řidička opustila vozidlo ještě před příjezdem hasičů.

Skončila se šokem v péči zdravotnické záchranné služby. Po provedení opatření proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin předali hasiči místo nehody policistům a ukončili svůj zásah.