Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Do sedmi minut od vyhlášení poplachu byla jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín v ulici Česká ve Zlíně. Jak bylo zjištěno, došlo k samovolnému uzamčení zámků dveří osobního vozidla Škoda Octavia, a to v okamžiku, kdy se uvnitř nacházelo malé dítě v autosedačce.

Za použití drátu a provázku se podařilo hasičům v několika minutách otevřít bez poškození dveře řidiče a následně celé vozidlo. Nezraněné miminko tak skončilo v rukou šťastných rodičů. Jako dárek nechali hasiči na místě svého maskota, plyšového dráčka Záchranáčka.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod zasahovala na místě dopravní nehody osobního vozidla zn. Peugot. To havarovalo na komunikaci mezi obcemi Bystřice pod Lopeníkem a Lopeník. Při nárazu vozidla do kmene stromu došlo ke zranění jeho řidiče.

Ten byl v době příjezdu hasičů v péči posádky zdravotnické záchranné služby, která ho následně transportovala do nemocnice. Hasiči provedli nezbytná protipožární opatření a opatření proti úniku provozních kapalin.

K vážné dopravní nehodě došlo před 21:30 hodin v prostoru železničního přejezdu v městské části Zlín – Čepkov. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín a jednotka drážních hasičů z Přerova. Po příjezdu na místo velitel zásahu upřesnil, že došlo ke sražení jedné osoby vlakem. Vážně zraněná osoba byla vyproštěna z pod lokomotivy a předána do péče zdravotníků. Po příjezdu drážních hasičů předali zlínští profesionálové místo zásahu a vrátili se zpět na svou stanici.

V 17:36 hodin vyjela jednotka profesionálních hasičů stanice Kroměříž na místo dopravní nehody u obce Jarohněvice, kde došlo ke sražení chodce vozidlem. Hasiči zajistili místo nehody, provedli jeho nasvětlení a asistovali posádce zdravotnické záchranné služby, která měla ve své péči zraněného chodce.

Ten byl následně transportován do nemocnice. Z důvodu vyšetřování okolností dopravní nehody policisty byla uzavřena komunikace mezi obcemi Jarohněvice a Šelešovice.