Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín vyjela na místo hlášené dopravní nehody dvou osobních vozidel, ke které došlo na hlavní komunikaci v obci Lípa. Z kolize dvou vozidel zn. Škoda vyvázli všichni účastníci bez zranění. Náraz tak způsobil pouze finanční škody na obou automobilech.

Hasiči zajistili místo nehody, které částečně omezilo provoz na hlavním silničním tahu od Vizovic do Zlína, provedli nutná protipožární opatření a likvidovali uniklé provozní kapaliny. Po odklizení obou vraků z komunikace ukončila jednotka svůj zásah, který jim zabral necelých čtyřicet minut.

Jednotka valašskomeziříč­ských profesionálních hasičů dorazila na místo hlášené dopravní nehody dvou osobních vozidel, ke které došlo na křižovatce silnic u obce Kelč. Při střetu vozidel došlo ke zranění celkem tří osob. Ty do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která je také následně transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice.

Hasiči zajistili místo nehody a obě havarovaná vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po odtažení vraků vozidel dokončili hasiči nezbytné likvidační a úklidové práce.

K požáru dodávky zaparkované ve spodní části bývalého areálu kasáren ve Valašském Meziříčí vyjeli profesionální hasiči z nedaleké stanice. Díky tomu už tři minuty po vyhlášení poplachu byli na místě a za použití dvou vodních proudů zahájili hasební zásah.

Do tří minut byl požár lokalizován a za dalších deset minut zcela likvidován. K rozšíření plamenů na okolí vozidla nedošlo. Plameny způsobily škodu ve výši asi 350.000,– Kč. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření hasičů a policistů.