Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Profesionální hasiči ze Vsetína a ze Zlína vyjeli k dopravní nehodě osobního automobilu za obcí Držková ve směru na Troják. Po příjezdu k nehodě hasiči zjistili, že osobní automobil narazil do stromu. Po nárazu došlo k poškození stromu, který zablokoval dveře spolujezdce.

Hasiči strom odstranili s motorovou pilou. Spolujezdkyně byla vyproštěna na páteřní desce a předána k ošetření Zdravotnické záchranné službě Zlínského kraje. Spolujezdkyně byla odvezena do nemocnice.

Profesionální hasiči z požární stanice Kroměříž zasahují u dopravní nehody dvou osobních automobilů v obci Sulimov. Hasiči poskytli jedné zraněné osobě předlékařskou pomoc a následně ji předali do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje.

Zdravotníci zraněnou osobu převezli do nemocnice v Kroměříži. Hasiči na vozidlech provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypali sypkou sorpční látkou. Na místě je Policie České republiky. Hasiči provádí úklid silnice.

Profesionální hasiči z požární stanice Vsetín odstraňovali uniklou naftu na silnici I/57 u obce Lužná ve směru na Vsetín. Z nádrže kamionu uniklo asi 150 litrů nafty. Vyteklá nafta na silnici vytvořila podlouhlý pás o ploše asi 20 metrů čtverečních.

Na místo nehody se dostavila starostka obce Lužná. Hasiči naftu jímali do plastové nádoby. Únik zastavili utěsněním nádrže. Naftu na silniční komunikaci zasypali sypkou sorpční látkou, kterou později posbírali do plastových sudů.