Úterý 21. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště byli vysláni k havárii osobního vozidla. Řidič auta u obce Bílovice na Uherskohradišťsku narazil do stromu. První pomoc zraněnému řidiči poskytli občané. Hasiči po svém příjezdu na zraněného dohlíželi až do příjezdu záchranářů.

Ti si poté muže převzali k dalšímu ošetření. U vozidla hasiči provedli protipožární opatření a nakonec uklidili vozovku od střepů a úlomků z vozidla.

Hasiči na Kroměřížsku zasahují u čerpání vody v obcích Trávník, Drahlov, Těšnovice, Šelešovice, Karolín a v městech Hulín a Kroměříž. V převážné většině případů zasahují jednotky dobrovolných hasičů a profesionální hasiči z požární stanice Kroměříž.

Ve většině případů se jedná o čerpání vody ze sklepů. V obci Trávník je asi 30 centimetrů bláta na silnici. V současné době evidujeme 10 hlášených událostí.

Profesionální hasiči z požární stanice Uherské Hradiště zasahují u dopravní nehody nákladního a osobního automobilu ve Vážanech. K nehodě došlo na vjezdu do obce ve směru z obce Polešovice. Při nehodě došlo k zranění jedné osoby, které hasiči poskytli předlékařskou­ pomoc.

Následně zraněnou osobu předali do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Dale byly provedeny protipožární opatření a zasypání provozních kapalin sypkou sorpční látkou. Na místě je Policie České republiky.

Profesionální hasiči z požární stanice Otrokovice zasahují od 10:23 hodin u nehody dvou osobních automobilů na křižovatce ulic Tečovská a třída 3.května ve Zlíně v místní části Malenovice. V jednom automobilu cestovalo dítě.

Účastníci nehody jsou ošetřování Zdravotnickou záchrannou službou Zlínského kraje. Na místě je Policie České republiky. K úniku provozních kapalin nedošlo. Dítě dostalo od hasičů dráčka Záchranáčka

Profesionální hasiči z požární stanice Uherský Brod zasahují u dopravní nehody jednoho osobního automobilu na výjezdu z Nivnice ve směru na Korytnou. V osobním automobilu cestovaly dvě osoby.

Hasiči zraněným osobám poskytli předlékařskou pomoc a následně je předali Zdravotnické záchranné službě Zlínského kraje. Obě zraněné osoby byly převezeny do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Hasiči provedli protipožární opatření. Na místě nehody je Policie České republiky.

Profesionální hasiči z centrální požární stanice Zlín zasahují u vykolejeného osobního vlaku v Lípě nad Dřevnicí. V době vykolejení ve vlaku cestovalo asi 25 lidí. K zranění osob nedošlo.

Cestující byli přemístěni podle pokynů vlakvedoucího do náhradního vlaku ještě před příjezdem hasičů. Hasiči provedli průzkum, při kterém zkontrolovali poškození vlaku. Na místě je Policie České republiky. Trať z Lípy do Vizovic je v současné době mimo provoz.