Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Profesionální hasiči ze stanice Zlín vyjeli k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, ke které došlo na křižovatce ulic Padělky IX a 2. května ve Zlíně. Hasiči po příjezdu na místo provedli protipožární opatření, zasypali sorbentem drobný únik provozních kapalin a usměrňovali dopravu.

Po zadokumentování nehody dopravní policií odtlačili vozidla na krajnici a provedli úklid střepů a úlomků vozidel. Dopravní nehoda se obešla bez zranění.

V blízkosti křižovatky ulic Potoky a Santražiny ve Zlíně hořel osobní automobil. K požáru byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z centrální požární stanice Zlín a jednotka dobrovolných hasičů Statutárního města Zlín-Prštné.

Zjistili, že požár byl uhašen hasicím přístrojem. Hašení před příjezdem hasičů prováděli strážníci Městské policie Zlín. Na místo se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. Při požáru i hašení nedošlo k zranění osob.

K nehodě dvou osobních automobilů v Slavičíně na ulici Horní náměstí byly vyslány jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů ze Slavičína. V jednom z vozidel byla zraněná osoba, které hasiči nasadili krční límec.

Následně ji vyprostili z vozidla na páteřní desce bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení. Po vyproštění byla zraněná osoba předána Zdravotnické záchranné službě Zlínského kraje. Hasiči dále provedli označení nehody kužely a protipožární opatření.