Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

V blízkosti křižovatky ulic Potoky a Santražiny ve Zlíně hořel osobní automobil. K požáru byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z centrální požární stanice Zlín a jednotka dobrovolných hasičů Statutárního města Zlín-Prštné.

Zjistili, že požár byl uhašen hasicím přístrojem. Hašení před příjezdem hasičů prováděli strážníci Městské policie Zlín. Na místo se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. Při požáru i hašení nedošlo k zranění osob.

K nehodě dvou osobních automobilů v Slavičíně na ulici Horní náměstí byly vyslány jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů ze Slavičína. V jednom z vozidel byla zraněná osoba, které hasiči nasadili krční límec.

Následně ji vyprostili z vozidla na páteřní desce bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení. Po vyproštění byla zraněná osoba předána Zdravotnické záchranné službě Zlínského kraje. Hasiči dále provedli označení nehody kužely a protipožární opatření.

V Leskovci v okresu Vsetín došlo k nehodě tří osobních automobilů. U nehody zasahovali profesionální hasiči z požární stanice Vsetín. Na místě byly tři zraněné osoby, které byly předány do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje.

Na místo nehody se dostavila Policie České republiky. Zraněné osoby byli později převezeny k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření. Silnice byla zprůjezdněna jedním jízdním pruhem.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Zlín byla vyslána do obce Zádveřice – Raková na Zlínsku, kde řidič kamionu sjel do příkopu. Velitel jednotky po příjezdu na místo průzkumem zjistil, že se jedná o cisternu, převážející hořlavou látku.

Ohledáním vozidla zjistili, že auto je nepoškozené a neuniká z něj převážená látka. Velitel zásahu si na místo vyžádal vyprošťovací automobil ze stanice Otrokovice, pomocí něhož hasiči kamion vytáhnou zpět na komunikaci.

U dopravní nehody jednoho osobního automobilu v Ostrožské Nové Vsi v místní části Chylice zasahují profesionální hasiči z požární stanice Uherské Hradiště a v rámci mezikrajské výpomoci i z požární stanice Veselí nad Moravou.

Osobní automobil se přetočil přes střechu a zůstal stát mimo silnici. Hasiči zraněné osobě poskytli předlékařskou pomoc a předali ji k dalšímu ošetření zdravotníkům. Hasiči v místě nehody usměrňují dopravu. Na místě je Policie České republiky.

Profesionální hasiči z požární stanice Valašské Meziříčí a dobrovolní hasiči z Kelče, Oznice a Police provádí v současné době hašení požáru na kopci Hůrka u Police na Vsetínsku na ploše cca 200 × 300 metrů, na které se provádělo pálení po těžbě dřeva.

Hasební práce ztěžoval vítr, který oheň rozšiřoval. Do lesního porostu se požár nerozšířil. Na místo jede vyšetřovatel hasičů. Není hlášeno zranění osob.

Dobrovolní hasiči obcí Velké Karlovice a Karolinka zasahovali u převráceného malotraktoru s vlečkou ve Velkých Karlovicích. Při nehodě došlo k zranění dítěte, které bylo v době příjezdu hasičů v péči Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje.

Hasiči zajistili malotraktor proti pohybu, protože se byl v blízkosti železniční trati. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a pomáhali s vytažením malotraktoru. Provoz na trati ve směru Velké Karlovice – Karolinka nebyl po dobu vyprošťování malotraktoru omezen.

V obci Halenkov v okresu Vsetín se srazily tři osobní automobily, k události vyjeli profesionální hasiči z požární stanice Vsetín. Na místě už byla Policie České republiky a Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje. Zdravotníci už ošetřovali dvě zraněné osoby, které později převezli do nemocnice.

Hasiči provedli protipožární opatření, odpojili akumulátory a prováděli usměrňování dopravy v jednom jízdním pruhu. Dále provedli odtažení poškozených automobilů mimo silnici a provedli úklid komunikace.