Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zlínský kraj

Profesionální hasiči z centrální požární stanice Zlín a z požární stanice Luhačovice a také dobrovolní hasiči obcí Provodov, Luhačovice, Ludkovice a Březůvky prohledávali spolu s Policií České republiky prostor mezi obcemi Ludkovice a Březůvky, kde měl podle svědka padat horkovzdušný balon. Na místě pátrací akce byl i policejní psovod.

Na místě čekal i oznamovatel pádu balonu. Operační středisko postupně obvolalo řízení letového provozu Praha, letiště Brno a všechny firmy provozující lety s horkovzdušnými balony. Všechny balony v dnešní den ukončily v pořádku svůj let. Velitel hasičů na základě těchto informací ukončil pátrací akci.

Nehoda osobního a nákladního vozidla zkomplikovala dopravu u obce Jablůnka na Vsetínsku. Na místě zasahovali i profesionální hasiči ze stanice Vsetín, kteří u vozidel provedli protipožární opatření a zajistili místo nehody.

Po ukončení šetření ze strany Policie ČR odtáhli hasiči havarované osobní vozidlo mimo cestu, aby nebránilo v provozu. Nakonec uklidili vozovku od střepů a úlomků z vozidel a vrátili se zpět na svou stanici.

Profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště byli vysláni k havárii osobního vozidla. Řidič auta u obce Bílovice na Uherskohradišťsku narazil do stromu. První pomoc zraněnému řidiči poskytli občané. Hasiči po svém příjezdu na zraněného dohlíželi až do příjezdu záchranářů.

Ti si poté muže převzali k dalšímu ošetření. U vozidla hasiči provedli protipožární opatření a nakonec uklidili vozovku od střepů a úlomků z vozidla.